01

Luncha mitt i ett världsarv.

Vi serverar dagens gruvlunch måndag till fredag 11.00-14.00 och lördag till söndag 11.30-14.30.

Välj mellan dagens rätt, veckans vegetariska, eller falukorv och plocka dina favoriter från vår salladsbuffé där ni hittar goda sallader, soppa och grönt som följer säsongens skiftningar. Till det serverar vi vår egenbakade surdegskavring och lokalt knäckebröd. 

All mat och dryck beställs vid vår bardisk.

GRUVLUNCH

Vecka trettionio

Måndag

Sejfilé med tärnade rotfrukter, smörad fiskbuljong, rouille och citron

Yoghurtmarinerad kycklinglårfilé med stekta grönsaker, ris och svarta bönor

Tisdag

Örtbakad sej med polenta, parmesan, tomatsås och marinerad broccoli

Bräserad högrev ”stroganoff” med saltgurka, syrad grädde och ris

Onsdag

Ångad torsk med rostad blomkålspuré, brynt smör och hasselnötter

Helstekt kotlettrad med ratatouille, örtolja och och rostad potatis

Torsdag

Kokkonstens überklassiska fishcake med rödkål, ponzu och basmatiris

Rostbiff av nötrulle med ljummen potatissallad, vitlöksmajonnäs och rödvinssås

Fredag

Bakad lax med sandefjordssås, spenat och och kokt potatis

Frasig fläskschnitzel från Rocklunda gård med bakad tomat, rostad potatis, kryddsmör och rödvinssås

Veckans vegetariska: Chévregratinerad blomkålsgratäng med syrad lök, krutonger och kokt potatis

135 kr inklusive bröd, smör, salladsbuffé och kaffe/te