01

Luncha mitt i ett världsarv.

Vi serverar dagens gruvlunch alla dagar i veckan.

Måndag till fredag mellan kl. 11.00-14.00

Lördag till söndag mellan kl. 11.30-14.30

Välj mellan dagens rätt, veckans vegetariska, eller falukorv och plocka dina favoriter från vår salladsbuffé där ni hittar goda sallader, soppa och grönt som följer säsongens skiftningar. Till det serverar vi vår egenbakade surdegskavring och lokalt knäckebröd. 

All mat och dryck beställs vid vår bardisk.

GRUVLUNCH

Vecka fem

Måndag

Bakad lubb med matvetesallad från Widichs i Gustafs, örtmajonnäs och tomat

Nattbakad fläsksida med brysselkål, äpple, kålrot och rostad potatis

Tisdag

Bakad torsk med sandefjordssås, fänkål, dill och kokt potatis

Färsbiff med basilika och parmesan, rostad tomatragu, citronmajjo och palsternacka

Onsdag

Ångad fisk med rostad blomkålssås, persilja och gröna ärtor

Rostbiff på nötrulle, potatisgratäng, broccoli och rödvinssås

Torsdag

Fiskgryta med rotfrukter, dill och saffransaioli

Stekt slaktarbiff med gröna bönor, bearnaisesås och rostad potatis

Fredag

Bakad fisk, smörstekt purjolök och champinjoner, musselsås och kokt potatis

Frasig fläskschnitzel från Rocklunda gård med bakad tomat, rostad potatis, kryddsmör
och rödvinssås

Veckans vegetariska: Svamprisotto med bakad rotselleri, ruccola och soyavinägrett

135 kr inklusive bröd, smör, salladsbuffé och kaffe/te