01

Luncha mitt i ett världsarv.

Vi serverar dagens gruvlunch måndag till fredag 11.00-14.00 och lördag till söndag 11.30-14.30.

Välj mellan dagens rätt, veckans vegetariska, eller falukorv och plocka dina favoriter från vår salladsbuffé där ni hittar goda sallader, soppa och grönt som följer säsongens skiftningar. Till det serverar vi vår egenbakade surdegskavring och lokalt knäckebröd. 

All mat och dryck beställs vid vår bardisk.

GRUVLUNCH

Vecka fyrtioåtta

Måndag

Bakad sej med kokt potatis, pepparrot, äggkräm och dill

Ölbräserad högrev med kålsky, rotsellerikräm och rostad vitkål

Tisdag

Stekt strömming med potatismos, lingon och brynt smör

Nattbakad fläskkarré med persika & rosmarinsky, morotskräm och brysselkål

Onsdag

Bakad sej med skaldjursrisotto, ruccola och tomat

Stekt kyckling med nudlar, grönsaker, koriander och chilimajonnäs

Torsdag

Havets wallenbergare med potatismos, ärtor och dill

Geschwornergårdens klassiska kålpudding med rårörda lingon, äppelcidersås och kokt potatis

Fredag

Ångad kummel med svamp & vitvinssås, broccoli, kokt potatis och persilja

Frasig fläskschnitzel från Rocklunda gård med bakad tomat, rostad potatis, kryddsmör och rödvinssås

Lördag

Fiskgryta med skaldjurssås, krondill och fänkål

Helstekt entrecote med vitlökskrossad potatis och grönpepparsås

Veckans vegetariska: Linscurry med rostad blomkål, gulbeta och sesamfrön

Söndag

Julmarknad vid Falu Gruva!

Mer info kommer.

135 kr inklusive bröd, smör, salladsbuffé och kaffe/t