01

Luncha mitt i ett världsarv.

Vi serverar dagens gruvlunch vardagar kl 11-14. Välj mellan dagens rätt, veckans vegetariska eller falukorv från RecoMeat och plocka dina favoriter från vår salladsbuffé där ni hittar goda sallader, soppa, grönsaker som följer säsongen, vår egenbakade surdegskavring och lokalt knäckebröd. 

På lördagar kl 12-15 serverar vi lunch från vår helgmeny där ni hittar klassiker som köttbullar med lingon och gräddsky, mustig fiskgryta eller vår populära drömbricka för två, en smakrik sharingrätt som inspireras av hela världens smaker och kulturer.

All mat och dryck beställs vid vår bardisk.

GRUVLUNCH

Vecka fyra

MÅNDAG

Rödvinsbräserad högrev med rökt sidfläsk, lök och persilja

Stekt panerad strömming med potatismos, lingon, ärtor och brynt smör

TISDAG

Lasagne på ekologiskt nötkött från Vassbo, basilika och parmesandressade salladsblad

Friterad rödspätta med klassisk remouladsås, citron och kokt potatis

ONSDAG

Pepparstekt biffrad med potatisgratäng, haricots verts och vinägersky

Fänkålsbakad sej med oliver, tomat, kapris, olivolja och rostad blomkål

TORSDAG

Geschwornergårdens ärtsoppa med mejramskorv, bakad fläsksida och gruvsenap från Liss-Ellas samt pannkakor med drottningsylt

Asiatisk fiskgryta med med kokos, limeblad, ingefära, chili och basmatiris

FREDAG

Frasig fläskschnitzel från Rocklunda gård med bakad tomat, rostad potatis, kryddsmör, rödvinssås och persilja

Ångad sej med hackat ägg, persilja och vitvinssås

VECKANS VEGETARISKA

Grönsaksbiff med svarta bönor, kummin, champinjoner och vitlök, rostad potatis, smetana och ajvar

Alltid på lunchmenyn

FALUKORV Stekt falukorv från RecoMeat med rotmos, gruvsenap, syrad silverlök och persilja

GRUVANS KORVMACKA Krämig potatissallad med kapris, äpple och senap, stekt falukorv, vår egenbakade surdegskavring och rostad lök

SOPPA Veckans soppa med salladsbuffé, bröd och smör

Inkl. salladsbuffé, soppa, vatten, bröd, smör och kaffe/te

120 kr (take-away 110 kr)

Lördagar

HELGLUNCH

Drömbricka för två 
”Korea”-långbakad fläsksida med kryddig plommon & äppelglaze, ingefärspicklad gurka med kimchirostade sesamfrön, misomajonnäs, kimchi, pak choi, chojangsås, stekt ostronskivling och böngroddar serveras med ris.

395kr

Geschwornergårdens köttbullar
E
kologisk nötfärs från Vassbo, krämig mandelpotatispuré, lingon och pressgurka.

Hel/halv 165kr/110kr

Fiskgryta
Mustig bas på tomat, fänkål, vitlök och vitt vin serveras med aioli, räkor och krutonger.

175kr

Vegetarisk linscurry
Rostad blomkål, kikärtor, bakad gulbeta, citronette och rostade frön.

145kr