01

Luncha mitt i ett världsarv.

Vi serverar dagens gruvlunch alla dagar i veckan.

Måndag till fredag mellan kl. 11.00-14.00

Lördag till söndag mellan kl. 11.30-14.00

Välj mellan dagens rätt, veckans vegetariska, eller falukorv och plocka dina favoriter från vår salladsbuffé där ni hittar goda sallader, soppa och grönt som följer säsongens skiftningar. Till det serverar vi vår egenbakade surdegskavring och lokalt knäckebröd. 

All mat och dryck beställs vid vår bardisk.

GRUVLUNCH

Vecka tjugotre

Måndag

Pocherad fisk med citronsmör, sparris, dill och kokt potatis

Salviamarinerad kotlettrad med potatispuré, champinjoner, rödvinssås och smördeg

Tisdag

Bakad fisk med spiskummin, apelsin, olivolja, bulgur och hummus

Äppelrökt pluma med krossad potatis, äppelchutney och rödvinssås

Onsdag

Bakad sej med rostad potatis, rökt sidfläsk, rostad paprika och mojo rojo

Stekt kyckling med risoni, soltorkad tomat och dragonmajonnäs

Torsdag

Pestobakad fisk med mascarpone, spenat och gnocchi

Lammkebab med isad rödlök, mynta, couscous och vitlöksdressing

Fredag

Smörbakad fisk med rostade betor, spenat, ärtor och musselsås

Frasig fläskschnitzel från Rocklunda gård med bakad tomat, rostad potatis, kryddsmör
och rödvinssås

Lördag & söndag

Dillbakad spätta med vitvinssås, blomkål och färskpotatis

Köttbullar med gräddsky, potatismos, lingon och pressgurka

Veckans vegetariska: Grillad spetskål med sandefjordsås, ramslök och syrad rödlök

135 kr inklusive bröd, smör, salladsbuffé och kaffe/te