01

Luncha mitt i ett världsarv.

Måndag till söndag serverar vi dagens gruvlunch mellan kl. 11.00-14.00

Välj mellan dagens rätt eller veckans vegetariska och plocka dina favoriter från vår salladsbuffé där ni hittar goda sallader och grönt som följer säsongens skiftningar. Till det serverar vi vår egenbakade surdegskavring och lokalt knäckebröd.

Vi har flera bra alternativ för barn. Fråga oss gärna! 

All mat och dryck beställs vid vår bardisk.

Varmt välkomna!

GRUVLUNCH

Vecka 20

Veckans vegetariska: Blomkålsgratäng med syrad lök, endivesallad och kavringkrutonger

Måndag

Friterad spätta med dillmajonnäs, citron, ärtor och kokt potatis

Skomakarlåda med helstekt kotlettrad, bacon, rödvinssås och potatismos

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja

Tisdag

Gratinerad fisk med färskost & soltorkad tomat, citronsås och kokt potatis

Nattbakad fläskkarré kryddad med fänkålsfrö, chili & vitlök, aioli och rostad potatis

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja

Onsdag

Sydfransk fiskgryta med saffran, tomat och grillad paprikamajonnäs

Nötfärsbiff med oregano & rosmarin, tzatziki, örtsky och rostad potatis

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja

Torsdag

Ångad fisk med hollandaisesås, fänkål, citron och dill

Älgskavsgryta med champinjoner, svarta vinbär, timjan och potatismos

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja

Fredag

Frasig fläskschnitzel från Rocklunda Gård med bakad tomat, rostad potatis, kryddsmör och rödvinssås

Norikryddad fisk med ingefärsmajonnäs, sötsyrlig sojadressing och basmatiris

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja

Lördag och söndag

Fisk & skaldjursgryta med tomat, saffransmajonnäs, krutonger och kokt potatis

Helstekt kotlettrad med ruccola, riven parmesanost, rostad vitlöksmajonnäs och rostad potatis

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja


145kr inklusive bröd, smör, salladsbuffé och kaffe/te