JULBORD
I det gamla huset Geschwornergården dukar vi upp årets julbord som är fyllt med både klassiker och våra egna modernare tolkningar och smaksättningar av julmat.
Julbordet serveras tors-sön mellan 23/11-17/12
Torsdag-Lördag 17.30-21.00
Söndagar 12.30-16.00
795 kr/person, i priset ingår välkomstglögg och kaffe/te.
Barn 4-7 år 195 kr
Barn 8-12 år 295 kr
Dryckespaket Lilla
- 1 st öl 33cl eller 1 glas vin 15cl
- Snaps 5cl
- Portvin 6cl
255 kr/person
Dryckespaket Stora
- 1 glas mousserande vin
- 1 st öl 33cl eller 1 glas vin 15cl
- Snaps 5cl
- Portvin 6cl
335 kr/person
JULBORDET 2023
Sill, strömming & lax
- Glasmästarsill
- Kokkonstens grovkorniga senapssill
- Senapssill
- Rosépeppar & apelsinsill
- Krämig sill med stenbitsrom och dill
- Korianderfrö & bergamottsill
- Timutpeppar & citronsill
- Currysill
- Branteviks-sill
- Gravad strömming med pepparrot och creme fraiche
- Strömmingslåda
- Dillgravad lax
- Citron & fänkålsgravad lax
- Sesam & ingefärsgravad lax
- Kallrökt lax
- Varmrökt lax
- Cheesecake med anjovis & dill
Röror & såser
- Sillsallad
- Hovmästarsås
- Gubbröra
- Ägghalvor
- Dillmajonnäs
Kallskuret, korv, patéer och pastej
- Klassisk julskinka
- Julkryddad nötrulle
- Slarvsylta
- Kycklingleverpastej
- Viltpaté
- Rökt renstek
- Älgkorv
- Gustafskorv
Tillbehör, sallader & bröd
- Senap från Liss-Ellas
- Cumberlandsås
- Cornichons
- Äppelmos
- Syltad svamp
- Ost
- Vispat smör
- Vörtkavring
- Knäckebröd från Skedvi bröd
- Gulbeta kryddad med stjärnanis
- Sellerisallad
- Rödbetssallad
- Rostad pumpa med äpple & grönpeppar
- Rödkålssallad med apelsin
Varmt
- Köttbullar
- Prinskorv
- Kryddig fläsksida
- Julkorv
- Dopp i grytan
- Janssons frestelse
- Kokt potatis
- Omelett
- Svampstuvning
- Brunkål
- Rödkål
- Grönkål
Dessert & sötsaker
- Ostar
- Kex
- Marmelad
- Torkad frukt
- Chokladmousse
- Äppelkompott med färskost
- Nötter
- Knäck
- Ischoklad
- Vaniljris
- Apelsin
- Ostkaka
- Pepparkakor
- Praliner & karameller
- Fruktsallad
- Mjuk pepparkaka med lingon
- Vispad grädde
- Polkagrisar
Med reservation för ändringar
Middag
03
Abonnera restaurangen för en kväll med mat och dryck
Vi kan arrangera middagar för grupper på en unik historisk plats med inbjudande lokaler och smakrika menyer.
Det går att boka Gröna rummet med plats för upp till 22 personer, Stora rummet med plats för upp till 30 personer eller Stora matsalen med plats för upp till 60 personer.
Vi använder oss av minimidebitering istället för abonneringsavgift, vilket innebär att ni har hela beloppet att fördela enligt era önskemål.
En sittning är 3 timmar lång med senaste start klockan 19.30.
Gröna rummet: 15000 SEK
Stora rummet: 20000 SEK
Stora matsalen: 35000 SEK
Till alla grupper serverar vi endast vår säsongsmeny som består av fyra rätter med aptitretare, förrätt, varmrätt och dessert.
Alla rätter på menyn är baserade på säsongens råvaror och kostar 665 SEK/person.
Kontakta oss för mer information och tillgänglighet.