Julbord

I den nya delen av Geschwornergården dukar vi upp årets julbord som är fyllt med både klassiker och våra egna modernare tolkningar och smaksättningar av julmat.

Julbordet serveras torsdag-lördag kl. 17.30-21.00 mellan den 28/11-21/12.

Priset är 675 kr/person och inkluderar välkomstglögg och kaffe/te.

Barn 4-7 år 195 kr

Barn 8-12 år 295 kr

Julbordet 2024

Sill, strömming och lax

  • Glasmästarsill
  • Senapssill
  • Rosépeppar & apelsinsill
  • Krämig sill med creme fraiche & örter
  • Timutpeppar & citrussill
  • Krämig currysill
  • Brantevikssill
  • Rökt matjessill
  • Stekt inlagd strömming
  • Citron & fänkålsgravad lax
  • Sesam & ingefärsgravad lax
  • Klassisk dillgravad lax
  • Kallrökt lax
  • Varmrökt lax
  • Anjovis-cheesecake
  • Sillsallad
  • Gubbröra
  • Ägghalvor med räkor
  • Strömmingslåda med senap,grädde & dill

Kött, fågel, chark

  • Julskinka
  • Kryddig nötrulle
  • Kalvsylta
  • Kycklingleverpastej
  • Basturökt kalkonbröst
  • Lammpaté med grönpeppar
  • Viltpaté
  • Lantpaté
  • Gustafskorv
  • Lammslarvsylta
  • Rullsylta med chili, apelsin & rosmarin

Tillbehör och såser

  • Hovmästarsås kryddad med kaffe
  • Tre sorters senap från Liss-Ellas
  • Cumberlandsås
  • Cornichons
  • Äppelmos
  • Dillmajonnäs
  • Pepparrotssås
  • Vispat smör
  • Stjärnanismarinerade gulbetor
  • Sellerisallad med äpple & valnötter
  • Rödbetssallad
  • Rödkålssallad med apelsin
  • Rostad pumpa med muskot & lagerblad
  • Grönkål & äpple
  • Vörtkavring
  • Mjukt tunnbröd
  • Hårt tunnbröd
  • Knäcke från Skedvibröd

Varmt

  • Brunkål
  • Rödkål
  • Grönkål
  • Kokt potatis
  • Köttbullar på nötfärs från Finngården i Enviken
  • Prinskorv från Vikarbyn
  • Janssons frestelse
  • Kryddig fläsksida
  • Omelett med svampstuvning
  • Dopp i grytan
  • Julkorv
  • Lutfisk
  • Vegetariskt alternativ finns på begäran

Ost

  • Gammel-Pär, Lakene gård
  • Tegel Almnäs
  • Svedjan gårdsost
  • Annas röda, Murbo-Annas
  • Brieost Lina, Hansjö mejeri
  • Blåmögelost Tindra, Hansjö mejeri
  • Getfärskost, Sörbo gård
  • Marmelad

Dessert & godis

  • Torkad frukt
  • Nötter & mandel
  • Apelsinris
  • Karamelliserad chokladmousse
  • Knäck
  • Ischoklad
  • Polkaskruvar
  • Praliner
  • Ostkaka
  • Mjuk pepparkaka med lingon
  • Vaniljsås
  • Pepparkakor
  • Skumtomtar
  • Marianne
  • Kolor
  • Fruktsallad
  • Äppelkompott
  • Vispad grädde
  • Frukt
  • Klenäter

Med reservation för mindre ändringar

Middag

03

Abonnera restaurangen för en kväll med mat och dryck

Vi kan arrangera middagar för grupper på en unik historisk plats med inbjudande lokaler och smakrika menyer.

Det går att boka Gröna rummet med plats för upp till 22 personer, Stora rummet med plats för upp till 30 personer eller Stora matsalen med plats för upp till 60 personer.

Vi använder oss av minimidebitering istället för abonneringsavgift, vilket innebär att ni har hela beloppet att fördela enligt era önskemål.

En sittning är 3 timmar lång med senaste start klockan 19.30.

Gröna rummet: 15000 SEK

Stora rummet: 20000 SEK

Stora matsalen: 35000 SEK

Till alla grupper serverar vi endast vår säsongsmeny som består av fyra rätter med aptitretare, förrätt, varmrätt och dessert.

Alla rätter på menyn är baserade på säsongens råvaror och kostar 665 SEK/person.

Kontakta oss för mer information och tillgänglighet.