01

Luncha mitt i ett världsarv.

Måndag till söndag serverar vi dagens gruvlunch mellan kl. 11.00-14.00

Välj mellan dagens rätt eller veckans vegetariska och plocka dina favoriter från vår salladsbuffé där ni hittar goda sallader och grönt som följer säsongens skiftningar. Till det serverar vi vår egenbakade surdegskavring och lokalt knäckebröd.

Vi har flera bra alternativ för barn. Fråga oss gärna! 

All mat och dryck beställs vid vår bardisk.

Varmt välkomna!

GRUVLUNCH

Vecka 22

Veckans vegetariska: Rostad spetskål med ramslök, sandefjordsås och potatis

Måndag

Friterad spätta med dillmajonnäs, gurka, citron och kokt potatis

Helstekt kotlettrad med grönpepparsås, potatisgratäng och persilja

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja

Tisdag

Bakad fisk med rökt laxröra, spenat och kokt potatis

Viltfärsbiff med svampsås, persilja och rostad potatis

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja

Onsdag

Ångad sejrygg med hackat ägg, brynt smör och kokt potatis

Friterad kyckling med röd curry, basmatiris, pak choi och ingefärsmajonnäs

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja

Torsdag

Havets wallenbergare med ärtor, potatismos och dill

Rostbiff med ljummen potatissallad, dijonnaise, persilja och skysås

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja

Fredag

Frasig fläskschnitzel från Rocklunda Gård med bakad tomat, rostad potatis, kryddsmör och rödvinssås

Dillbakad fisk med skaldjurssås, hyvlad fänkål och kokt potatis

VEG: Friterad rotselleri med rostad potatis, kryddsmör och aroniasky

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja

Lördag och söndag

Sejrygg med ajvar, citronsås och kokt färskpotatis

Kryddstekt kyckling med örtrostad potatis, tomatsås och gremolata

Stekt falukorv med rotmos, syrad silverlök, gruvsenap från Liss-Ellas och persilja


145kr inklusive bröd, smör, salladsbuffé och kaffe/te